Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 531 517

Pályaválasztási Kiállítás_2019

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal idén 20. alkalommal rendezte meg pályaválasztási rendezvénysorozatát.

A kiállítás célja, hogy hozzásegítse a fiatalokat a munkaerő piaci igényeknek megfelelő pályaválasztási döntés meghozatalához, a pályaválasztást segítő szakembereket pedig megismertesse az ezt támogató intézményi- és eszközrendszerrel, jó gyakorlatokkal. Az a cél, hogy a fiatalok valódi ismeretekre alapozva hozzanak döntést, amikor pályát választanak.

A kiállításra várták a pályaválasztás előtt álló általános iskolák 7. 8. osztályos tanulóit, valamint a középiskolák 11. és 12. évfolyamos diákjait, szülőket, osztályfőnököket, pályaorientációs tanárokat. A helyszínen mintegy 90 oktatási intézmény, gyakorlati képzést biztosító munkáltató, egyéb – a pályaorientációt segítő - szolgáltató szervezet várta a látogatókat tájékoztató anyagokkal, szakmabemutatókkal, információkkal.

A pályaválasztási kiállításon az ún. „ Cégek és szakmák utcájában” került bemutatásra az iskolák, a gyakorlati képző helyek és a munkáltatók a hiány- és keresett szakmák vonatkozásában az adott foglalkozások sajátosságait, a jellemző tevékenységeket, munkaeszközöket, gyakorlati bemutatók prezentálásával.
A kiállításon szülők, tanárok és leendő diákok találkozhattak az oktatási és képző intézményekkel.
A gyakorlati képzést biztosító munkaadók bevonásával az érdeklődők információt szerezhettek a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről és feltételeiről.
A kiállító intézmények saját standjukon szakmabemutatókat tartottak, ahol lehetőséget biztosítottak a munka kipróbálására, a szakmai folyamatok megismerésére.

Iskolánk a kiállítók között rendezett
"Legszebb stand" versenyben a
III. helyezést
érte el!


Köszönet és gratulálció dr. Kottman Dezső gyakorlati oktatásvezetőnek és csapatának a szépen kialakított standért és a pályaválasztási munkájukért.